Fajtamentés

A Hungarian Leonberger Team, mint elnevezés, és mint ötlet, egy kedvességnek szánt Mikulásajándékból indult ki 2006 decemberében. Semmi más nem akart lenni, mint egy ajándékcsomag meglepetésül barátoktól barátoknak, akiket a csodás Leonbergi hozott össze az elmúlt évek során. Vannak köztünk akik kiállításra járnak, vannak akik kiállításoktól menekülnek, vannak akik csak családi kutyáznak, és vannak akik tenyésztenek is. Vannak akik imádnak együtt sétálni, vannak akik gyakran találkozhatnak, vannak akik a távolság miatt ritkán találkoznak egymással, de mégis mindig kapcsolatban vagyunk. Sokan közülünk aktív kutyamentők, és nem egy példa van arra is, hogy sikerült a kegyetlen sors markából kiragadni egy Leót, és új élettel megajándékozni azáltal, hogy szerető új otthonra találtunk neki. Legfőképpen mindenkit a kutya iránti szeretete köti a másikhoz.
Jelenlegi honlapunk megvalósításának célja mindezekből fakadt. Szerettünk volna egy olyan honlapot összeállítani, mely a Leonbergi tárházaként szolgálhat bárkinek, akit ez a fajta érdekel.
Kiemelt szerepet szánunk az elveszett, elkódorgott Leonbergik megmentésének, új gazdához juttatásának, és további sorsuk figyelemmel kísérésének. Sajnos ez elmúlt évek tapasztalatai alapján mára kijelenthető, hogy egyre több Leonbergi kerül méltatlan körülmények közé, nem megfelelő családokhoz, akiknél a kutya csak a kert dísze, vagy éppen a család becsület nélküli megtűrt “tagja”. Ezeknek a kutyáknak fontos, hogy megadhassuk az utolsó esélyt, hogy igazi otthont találjanak, és megakadályozzuk, hogy szaporítók martalékává váljanak. Ez rengeteg munka, pénz, szabadidő és elkötelezettség! Magyarországon semmilyen központi forrás nem áll rendelkezésre a gazdátlan, elhagyott, magára hagyott állatok védelmére, mentésére. Így mint minden szervezet, a Leonbergi fajtamentés is saját zsebből és adományokból finanszírozza tevékenységét.
Amennyiben úgy érzed, hogy egyetértesz HITVALLÁSUNKKAL, és a Leonbergi fajtamentés szükségességével, örömmel vesszük, ha csatlakozol hozzánk, vagy bármilyen formában támogatsz bennünket!

Hungarian Leonberger Team
www.leonbergerteam.hu