Leonbergi Állatbarát Alapítvány

 

A Leonbergi Állatbarát Alapítvány 2008. évben alakult, az Alapító okirat dátuma 2008. október 15. Jogerős bejegyzése 2009. tavaszán történt meg.

Alapítványunk megalapításának célja a magyarországi leonbergi állomány támogatása, a leonbergi tenyésztés anyagi segítése. Az alapítvány független jogi személy, de feladatai közt jelöli meg a mindenkor törvényesen működő leonbergis társadalmat összefogó civil szervezet, szervezetek támogatását, a fajtamentés ügyét, és a kiállítások megszervezésének anyagi támogatását.
Az alapítványt három tagú kuratórium vezeti. A kuratórium elnöke, egyben az alapítvány alapítója Kirják József, tagjai Kerekes Mária és Demeterné Hajdu Zsuzsanna.
Az alapítvány 100.000 Ft-os alaptőkével jött létre. Fő bevételi forrása a magánszemélyek adóbevallásán tett SZJA 1 %-os rendelkező nyilatkozata, illetve néhány leonbergi tartó önzetlen anyagi felajánlása volt.
Az alapítvány a későbbiekben is számít a leonbergit tenyésztők, tartók és kedvelők önzetlen anyagi támogatására, a Szabolcs TKSZ 6880010-11117605 számlaszámra történő utalással.

Számítunk továbbá az SZJA 1 % – bárki által megjelölhető – rendelkező nyilatkozatára, mely az alábbi adószám megjelölésével tehető meg:
19211370-1-15

Ezekből az összegekből a hazai leonbergi állományt támogatjuk – rendezvények, szűrések, fajtamentés és egyéb akciók támogatásával.